Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Μετά από 4 μέρες και αφού έσβησαν οι φωτιές, εμφανίστηκε ο Τσίπρας -Πετά πάνω από τα καμένα





Μετά από τέσσερις ημέρες και αφού η φωτιά κατέκαψε την Ανατολική Αττική ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε και θα επισκεφτεί με ελικόπτερο τις πληγείσες περιοχές.


Ο πρωθυπουργός όσες ημέρες η πυρκαγιά κατέστρεφε δάση και περιουσίες ήταν άφαντος και είχε κάνει απλώς μία ανάρτηση στο twitter.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού ο κ.Τσίπρας, τώρα που οι φωτιές έσβησαν, θα επισκεφτεί τις περιοχές που κάηκαν και θα συναντηθεί με πυροσβέστες. 

Υπενθυμίζεται πως τις ημέρες που οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες, φάνηκε πόσο απροετοίμαστος ήταν ο κρατικός μηχανισμός, αφού υπάρχουν πολλές ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, σε τεχνικά μέσα, αλλά και ανεπαρκής συντονισμός.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου από το γραφείο του πρωθυπουργού μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα καμμένα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή υπουργών. 

Αναμένεται με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της σύσκεψης, αφού πλέον οι φωτιές έχουν σβήσει και η κατάσταση φανέρωσε πως ο μηχανισμός ήταν απροετοίμαστος.

Υπενθυμίζεται πως η αντιπολίτευση κατηγορεί όλες αυτές τις ημέρες τον πρωθυπουργό, καθώς η Ελλάδα καιγόταν αλλά εκείνος δεν διέκοψε τις διακοπές του. 

Παράλληλα οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Νίκος Τόσκας και Σταύρος Κοντονής είχαν αναλάβει την υπεράσπιση της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης στη χώρα.
Μάλιστα η απουσία του πρωθυπουργού όλες αυτές τις ημέρες προκάλεσε «σεισμό» και στο twitter με τους χρήστες να δημιουργούν hashtag με τίτλο #εξαφανισμένος_πρωθυπουργός.


Το δελτίο τύπου

«Στις 10:00, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πετάξει με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, που επλήγησαν από την πυρκαγιά.
Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τους πυροσβέστες στο πεδίο των επιχειρήσεων.
Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή Υπουργών».


Επέλεξε να δώσει το «παρών» μόλις βεβαιώθηκε ότι η φωτιά στην ανατολική Αττική δεν έχει ενεργό μέτωπο - Στη συνέχεια θα μιλήσει με πυροσβέστες και θα προεδρεύσει σύσκεψης στο Μαξίμου - Απαντά επιτέλους στο ερώτημα του twitter για τον.. εξαφανισμένο πρωθυπουργό

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ημέρες και χιλιάδες καμμένα στρέμματα προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει τη δια ζώσης εμφάνισή του μόλις βεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην ανατολική Αττική.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού από τις 10 το πρωί ο κ. Τσίπρας πετάει πάνω από τα καμμένα ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τους πυροσβέστες που επιχειρούν το έδαφος.

Δεν θα πρέπει, πάντως, να περάσει απαρατήρητο ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να εμφανιστεί την ημέρα στην οποία δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στην πυρκαγιά που έκαψε τα πάντα στο πέρασμα της σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια σε μια... εντατική δραστηριότητα μετά από ημέρες απραξίας και συμβολής μόνο μέσω Twitter θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή υπουργών.

Τον πρωθυπουργό μετέφερε στο Τατόϊ ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Χιούι και από εκεί απογειώθηκε ελικόπτερο της πυροσβεστικής προκειμένου να τον μεταφέρει πάνω από τις καμμένες περιοχές. Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθεί η εναέρια κατόπτευση ο πρωθυπουγός θα επιστρέψει στο Τατόι και από εκεί θα μεταβεί οδικώς στο Μέγαρο Μαξίμου.

To twitter αναζητά εναγωνίως τον... εξαφανισμένο πρωθυπουργό
Με το hashtag #εξαφανισμένος_πρωθυπουργός οι χρήστες του Twitter αναζητούσαν το τελευταίο 24ωρο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πέραν από κάποια «τιτιβίσματα» δεν είχε κάνει καμία άλλη δημόσια δήλωση ή εμφάνιση, την ώρα που ολόκληρη η χώρα είχε παραδοθεί στις φλόγες.

Με αιχμηρά σχόλια, οι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας των social media ασκούσαν κριτική για την ηχηρή απουσία του Έλληνα πρωθυπουργού σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, το γεγονός ότι επέλεξε να παρέμβει μόνο με μερικά tweet αλλά και τη θεωρία συνωμοσίας σχετικά με το «οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών» που χρησιμοποιούσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖA, χωρίς καμία επιβεβαίωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τα σενάρια των χρηστών για την απουσία του #εξαφανισμένου_πρωθυπουργού ήταν πολλά: κάποιοι πίστευαν ότι απλά περιμένει να βρέξει, άλλοι έλεγαν ότι εκεί που παραθερίζει δεν πιάνουν τα κινητά ενώ άλλοι ήταν σίγουροι ότι έπαιζε ρακέτες με τον... Καρανίκα και «έφτιαχνε» μαύρισμα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου