Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Η αλήθεια γυμνή, ωμή και υπέρβαρη




Εκκεντρική καλλιτέχνις επιλέγει ως μοντέλα της ανθρώπους εκτός των συνηθισμένων προτύπων - Δείτε τη βραβευμένη συλλογή φωτογραφιών της που υμνεί τις ατέλειες


«Στη σύγχρονη κοινωνία η εμφάνιση μετράει περισσότερο από τα μη-οπτικοποιημένα προσωπικά χαρακτηριστικά, στο βαθμό που η αίσθηση του εξωπραγματικού έχει παρεισφρήσει αίσθηση της κρίσης των ανθρώπων γύρω μας» δηλώνει η εικαστικός Τζούλια Φούλερτον Μπάτεν μιλώντας για τη δουλειά της με τίτλο «Unadorned» δηλαδή λιτή, αστόλιστη όπου αναλύει και ασκεί κριτική στους σημερινούς κανόνες ομορφιάς.

Η φωτογράφος Τζούλια Φούλερτον Μπάτεν βρίσκει τα μοντέλα της στο δρόμο. Είναι μια εντελώς αντισυμβατική και απόλυτα εκκεντρική φωτογράφος με καταγωγή από τη Γερμανία.

Ζει στο Λονδίνο και για τη συγκεκριμένη δουλειά εμπνεύστηκε από την εποχή της Αναγέννησης.

Ονόμασε τη σειρά «Unadorned» και επέλεξε ως μοντέλα ανθρώπους που η σύγχρονη κοινωνία απορρίπτει και κατακρίνει λόγω της εμφάνισής τους. Ανθρώπους που τους θεωρεί ακατάλληλους για μοντέλα σε διαφημίσεις.

Χρησιμοποιώντας αυτό που άλλοι θα έβλεπαν απλά ως «λίπος», τοποθέτησε τα αντισυμβατικά μοντέλα της σε ένα σύγχρονο περιβάλλον επιχειρώντας να δώσει ένα μήνυμα:

Ότι η ομορφιά υπάρχει παντού. Ακόμα και εκεί που δεν φαίνεται.










Η σειρά «unadorned» κέρδισε την 3η θέση στα βραβεία «Nude Prize 2014».










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου