Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Νέο κύμα κακοκαιρίας Ποτάμια οι δρόμοι σε Αθήνα, Κερατσίνι - Κλειστή η Γρ.Λαμπράκη [Βίντεο]



Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και το Κερατσίνι έχει προκαλέσει αυτήν την ώρα η έντονη καταιγίδα στην Αττική. Κλειστή είναι η λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη λόγω συσσώρευσης υδάτων.


Συγκεκριμένα, προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχουν δημιουργηθεί στο Κερατσίνι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

'Οπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της λεωφόρου Σχιστού έως τη λεωφόρο Δημοκρατίας, λόγω συσσώρευσης υδάτων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Κερατσίνι.






Παράλληλα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν μόνο επιβάτες στη γραμμή Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας. Τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών στην ίδια γραμμή εκτελούνται κανονικά.


Προβλήματα άφησε πίσω της η βραδυνή καταιγίδα στην Αττική

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε, το βράδυ της Πέμπτης, την Αθήνα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε όλη την Αττική, ενώ ειδικά η περιοχή της Δυτικής Αττικής εξακολουθεί να δοκιμάζεται από την κακοκαιρία.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους. Η Πυροσβεστική έλαβε δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια, από όλη σχεδόν την Αττική και κυρίως από την Γλυφάδα, Βούλα, την λεωφόρο Ποσειδώνος και την Λ. Βουλιαγμένης, καθώς και από το κέντρο την Κυψέλη, κέντρο Αθήνας, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Αχαρνές.

Συγκεκριμένα, στην Αττική από τις 9 το βράδυ έγιναν 70 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ στην έγιναν οι κλήσεις ανέρχονται στις 35. Στη Μάνδρα ο έως τώρα αριθμός κλήσεων στην Πυροσβεστική ανέρχεται σε 910, εκ των οποίων 280 ήταν για παροχή βοήθειας και 630 για αντλήσεις υδάτων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους 4 αγνοούμενους.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα, στη λεωφόρο Σαλαμίνας στη Σαλαμίνα από Ζωοδόχου Πηγής έως λεωφόρο Φανερωμένης και στα δύο ρεύματα και στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα από το ύψος Ανώνυμης οδού στο ρεύμα προς Πειραιά.

Παράλληλα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν μόνο επιβάτες στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών στην ίδια γραμμή εκτελούνται κανονικά.

Σε πιφυλακή έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πειραιά, ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Επίσης, λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα. Σύμφωνα με τον δήμο, έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι καθαρισμοί, γεγονός που συνέβαλε στο να μην υπάρξουν σημαντικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδυνής καταιγίδας. Τέλος, γίνεται έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Καταιγίδα και χαλαζόπτωση σημειώνεται και στο κέντρο της Αθήνας, με τις εκδηλώσεις για του Πολυτεχνείου να συνεχίζονται υπό καταρρακτώδη βροχή. 


Νωρίτερα, αρκετός κόσμος -πολίτες, σύλλογοι και φορείς- είχε μπει στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, για να καταθέσει λουλούδια και στεφάνια. Μεταξύ αυτών και ο Μανώλης Γλέζος, η ΔΟΕ, οι Οικολόγοι Πράσινοι και σύλλογοι εργαζομένων. Ωστόσο, με το ξέσπασμα της καταιγίδας, ο κόσμος έχει αραιώσει αισθητά.


Κλειστοί δρόμοι

-Σε ότι αφορά στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Αττικής, παραμένουν κλειστοί λόγω συσσώρευσης υδάτων:

-Στο 39ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, στην περιοχή των Μεγάρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. 

-Στο 35ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών  Κορίνθου, στη Νέα Πέραμο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. 

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, στον κόμβο διυλιστηρίων, στο ρεύμα προς Νέα Πέραμο. 

-Στον κόμβο της Μάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα. 

-Στο 4ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Θηβών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. 

-Στη διασταύρωση Μάνδρας - Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα. 

-Στην οδό Στρατηγού Ροκα στο ύψος του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα. 

-Στο ύψος του κόμβου Οινόης, επί της Π.E.O. Αθηνών - Θηβών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, 

ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στην Έξοδο 1 της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου