Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Πώς κινείται το κύμα κακοκαιρίας και ποιες περιοχές επηρεάζει. Μετά την «Ευρυδίκη» έρχεται ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζήνων», λένε οι μετεωρολόγοι (χάρτες)...




Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με το φαινόμενο «Ευρυδίκη» να αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζει την Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες. 


Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σε περιοχές της κεντρικής και της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ενώ ισχυρές βροχές αναμένονται και σε περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου. 

Βροχές αναμένονται επίσης από το μεσημέρι ως το βράδυ της Πέμπτης, οι οποίες θα συνεχιστούν σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. 

Το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, τον «Ζήνωνα», αν και δεν είναι γνωστό ποια πορεία θα ακολουθήσει. 

Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes (Mediterranean και hurricanes) και συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις. 




Αναλυτική πρόγνωση 

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες και συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. 

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν: 

Την Πέμπτη 16/11/2017 

Κατά διαστήματα το Ιόνιο, όλα τα ηπειρωτικά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα οι δυτικές Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη. 




Την Παρασκευή 17/11/2017 

Πιθανόν η Ήπειρος μέχρι το πρωί, το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Δυτική Κρήτη και υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας). 




Το Σάββατο 18/11/2017 

Αρχικά όλη η χώρα από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας) 





Την Κυριακή 19/11/2017 

Πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου