Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Σκηνικό σκυλοφαγίας σε εγκαταλελειμένο κτίριο στο Περιστέρι! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)




Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο σεβασμός στα ήθη και τα έθιμα που φέρνει από την πατρίδα του ένας αλλοδαπός; 




Στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό είναι η αυτονόητη απάντηση όπως οι απόδημοι Έλληνες μπορούν και συνεχίζουν να διατηρούν τα ελληνικά πολιτισμικά στοιχεία όπου ζουν. 

Και το Πάσχα τους θα γιορτάσουν και την Ανάσταση και θα φάνε ότι προβλέπει η παράδοση και οι διατροφικές τους συνήθειες. Αυτό όμως έχει έναν αστερίσκο που προβληματίζει.

Μπορούμε να αποδεχτούμε ότι κάποιοι από τους αλλοδαπούς που ζουν στην Ελλάδα θεωρούν έναν από τους καλύτερους μεζέδες το κρέας σκύλου; 

Μετανάστες που προέρχονται από χώρες της Ασίας, της Άπω Ανατολής αλλά περιοχές της Νιγηρίας έχουν συνηθίσει από πάππου προς πάππου να τρώνε σκύλους και γάτες και μάλιστα όχι μόνο για τη γεύση και διατροφική αξία τους. 

Οι Κινέζοι επιπλέον πιστεύουν ότι καταναλώνοντας το κρέας αυτό τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν υγεία τον χειμώνα…




Έχουν φέρει και στην Ελλάδα αυτή τη διατροφική συνήθεια; 

Πολλοί σχολιάζουν το ότι τα αδέσποτα – ιδίως οι σκύλοι – έχουν μειωθεί σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες που κάθε γειτονιά ζούσε και μια ομάδα σκυλιών, που δεν ήταν ακριβώς αδέσποτα αφού οι περισσότεροι τα φρόντιζαν, όμως δεν ανήκαν σε κανέναν. 

Σήμερα αυτό σπανίζει και τα αδέσποτα στις γειτονιές είναι πολύ λιγότερα. Θα μπορούσες να υποθέσεις ότι όλοι οι Δήμοι δημιούργησαν δομές φιλοξενίας όμως αυτό δεν έχει γίνει.

Στο Περιστέρι όμως αποκαλύφθηκε μια φρικιαστική κατάσταση μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στη συμβολή Κηφισού και Καβάλας. 

Τομάρια και υπολείμματα από σκύλους και γάτες, ίχνη φωτιάς και μαγειρέματος, μαγγειρικά σκεύη, σούβλα, σε κάνουν να υποθέτεις το τι συνέβαινε εκεί μέσα… 

Οι εικόνες που κατέγραψαν οι φιλόζωοι και το zoosos.gr είναι σοβαρές ενδείξεις για σφαγές και κατανάλωση αδέσποτων ζώων.





Όλα ήρθαν στο φως όταν μέλη της φιλοζωικής ομάδας zoosos κατήγγειλαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής ότι μέσα σε δωμάτιο του συγκεκριμένου κτιρίου ήταν κλεισμένα 4 αδέσποτα σκυλάκια που φρόντιζαν εργαζόμενοι της περιοχής και τα οποία είχε προ ημερών εξαφανιστεί.

Τα ζώα βρήκε ένας από τους εργαζόμενους της περιοχής όταν είδε ένα από τα γνωστά αυτά σκυλάκια να κοιτάει μέσα από το παράθυρο. 

Πλησίασε και είδε ότι ήταν κλεισμένα με πρόχειρο σύρτη μέσα σε ένα δωμάτιο, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι εγκατέλειπαν βιαστικά το κτίριο πηδώντας από τα παράθυρα.


Η Κίνα έχει βρίσκεται μόνιμα στο στόχαστρο οργανώσεων που ζητούν να απαγορευτούν φεστιβάλ κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος αν και οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι οικόσιτα αλλά εκτροφείων για αυτό το σκοπό…

Εδώ όμως ακόμα και η σκέψη ότι κάποιοι στήνουν τσιμπούσια με σκύλους και γάτες σε κάνει να ανατριχιάσεις. Τελικά το πόσο αποδεκτή μπορεί να είναι η διαφορετικότητα είναι σχετικό με τα μέτρα του καθενός…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου