Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ο Josh McDermott - Ο γνωστικός επιστήμονας αναγνωρίζεται για πρωτοποριακή έρευνα σχετικά με τον τρόπο που ο άνθρωπος ακούει και ερμηνεύει τον ήχο.





Ο Josh McDermott λαμβάνει το Βραβείο Έρευνας NAS Troland


Ο Josh McDermott, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Εγκεφάλου και Γνωστικών Επιστημών, είναι αποδέκτης του Βραβείου Έρευνας Troland από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών (NAS). 

Ο McDermott, ένας γνωστικός επιστήμονας, αναγνωρίζεται για τη μοναδική τεχνική του προσέγγιση για τη μελέτη της οντισιόν. 

Το βραβείο αναφέρει τις "πρωτοποριακές ανακαλύψεις του για το πώς οι άνθρωποι ακούνε και ερμηνεύουν τις πληροφορίες από τον ήχο για να δίνουν νόημα στον κόσμο γύρω τους".

Ο ερευνητικός στόχος του McDermott είναι να κατανοήσει καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος αντλεί πληροφορίες από τον ήχο, μελετώντας τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύει σήματα από συστοιχίες ακουστικών αισθητήρων (στα αυτιά) για να βγάλει  συμπεράσματα σχετικά με το περιβάλλον. 

Ο McDermott πρωτοστάτησε σε νέες προσεγγίσεις για τη μελέτη ακροάσεων εφαρμόζοντας ένα συνδυασμό γνωστικών αρχών (μάθηση, μνήμη, προσοχή κλπ.), Πειραματικά δεδομένα νευρωνικών και συμπεριφορικών και υπολογιστικά μοντέλα.

Η μοναδική πειραματική προσέγγισή του στη μελέτη των οντισιών απέδωσε σημαντικές ιδέες, όπως οι επιπτώσεις της αντήχησης στην ακοή, ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι εξάγουν το βήμα και αντιλαμβάνονται τη μουσική σε όλους τους πολιτισμούς και μια βαθύτερη κατανόηση της δομής και της λειτουργίας του ανθρώπινου ακουστικού φλοιού. 

Η δουλειά του McDermott έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την ικανότητά μας να θεραπεύουμε προβλήματα ακοής και να κατασκευάζουμε μηχανές που μπορούν να ερμηνεύσουν καλύτερα τον ήχο, αντικατοπτρίζοντας τις ανθρώπινες ικανότητες.

Το Βραβείο Έρευνας Troland δίνεται ετησίως σε δύο νέους ερευνητές οι οποίοι περαιτέρω εμπειρικές έρευνες στο ευρύ φάσμα της πειραματικής ψυχολογίας. 

Ο McDermott και 18 άλλοι ερευνητές που τιμούνται από τα NAS σε διάφορες ικανότητες θα λάβουν τα βραβεία τους σε μια τελετή στις 29 Απριλίου κατά τη διάρκεια της 155ης ετήσιας συνάντησης της ακαδημίας.

Ο Josh McDermott εργάζεται επί του παρόντος στο Τμήμα Εγκέφαλων και Γνωστικών Επιστημών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Ο Josh ασχολείται με την έρευνα στον τομέα της Νευροεπιστήμης, της Ηλεκτρολογίας και της Γνωσιακής Επιστήμης. Η πιο πρόσφατη δημοσίευσή τους είναι η «Προβολή ακουστικών για τη διευκόλυνση των ακουστικών πειραμάτων με βάση το διαδίκτυο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου