Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Νέο βίντεο από την επίθεση στον Μπουτάρη: Η στιγμή που δίνεται το σύνθημα για την έφοδο


Ένα νέο βίντεο από την απρόκλητη επίθεση εις βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, έρχεται στη δημοσιότητητα, ενώ συνεχίζονται οι συλλήψεις για τα όσα διαδραματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη.


Συγκεκριμένα, στο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται καθάρά η «προετοιμασία» της επίθεσης, με έναν εκ των «πρωταγωνιστών» δίνει το σύνθημα για την έφοδο.

Ενώ ακούγονται απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, στο 02.33 του βίντεο διακρίνεται ένας άντρας να δίνει το σύνθημα χτυπώντας τα χέρια του.


Η στιγμή που δίνεται το σύνθημα για την έφοδο

Βίντεο ακατάλληλο για ανηλίκους (κατόπιν αιτήματος του χρήστη που το ανέβασε)



Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση, ενώ στα δικαστήρια μετέβη και ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που πήγε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Για την επίθεση έχουν ήδη συλληφθεί τρία άτομα και κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αυτόφωρο.

Η δίκη τους αναβλήθηκε για την Τετάρτη και στο μεταξύ θα παραμείνουν κρατούμενοι. Σημειώνεται ότι ο τέταρτος συλληφθείς, που είναι ανήλικος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων και στο μεταξύ έχει αφεθεί ελεύθερος.

Εκτός από τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, διερευνώνται τα αδικήματα που συνδέονται με τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (184 του Π.Κ.) και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος (186 του Π.Κ.).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου